Coasta Marii Negre la sud de Kaliakra

 Am auzit ca privita din spatiu Marea Neagra a inceput sa-si schimbe culoarea. Nu mai e neagra! Aici intelegi  si de ce pentru ca aici culoarea marii este un  albastru-verzui.

DSCN7161

Black Sea Rama, Lighthouse Golf, Trahcian Cliffs, Sea Paradise, Topola Skies sunt doar cateva dintre numele unor foarte populare hoteluri nu din UK, ci din Bulgaria, presarate in golfuletele si/sau pe culmile dinainte de a ajunge la Balcic. 

Zona este una foarte frumosa pentru ca aici coasta marii este abrupta, iar golfulete sunt intime.

DSCN6957

DSCN7538

Acesta este al treilea an in care in vara de vara, weekend dupa weekend merg in aceste locuri. Le-am invatat pe toate. Invatandu-le am si neajunsul ca incep sa vad diferentele in plus sau in minus. Marea diferenta in minus este popularitatea crescuta care aduce cu sine aglomerarea acestor locuri si care, la randul ei, determina imoboldul hotelurilor, teraselor si a celorlalte stabilimente de a inghesui cati mai multi turisti la un loc.

DSC_0410

DSC_0178

Asta face ca unul dintre cele doua motive importante pentru care merg in aceste locuri, respectiv aerul relaxat, sa dispara incet incet. Pana una alta o sa ma bucur de ele.

DSC_0087

DSC_0412

DSCN6065

Celalat motiv pentru care merg in aceste locuri este raportul pret- calitate care este satisfacator si este incomparabil cu cel oferit de majoritatea locurilor si localurilor de pe partea romaneasca a litoralului.

Ce poti face aici? Ca in orice zona de pe malul apei principala forma de distratie este plaja. Indiferent ca tine de un hotel sau nu, in fiecare golfulet se gaseste cate o plaja amenajata, adica are sezolnguri, dusuri, toalete, propriul bar/restaurant.

DSC_0003

Piscinele hotelurilor sau cele private sunt ceva destul de comun.

Ai la indemana si optiunea de a vizita capul Kaliakra unde este amenajat si un mic muzeu ce vorbeste despre istoria locului.

DSCN6448

DSCN6450

La vreo 10 km, in Balcic, gasesti vechea resedinta de vara a Reginei Maria. Micut, dar cat de cat ingrijit, asa zisul castel este foarte placut.

DSCN6191
DSCN6334
DSCN6287
De asemenea, poti merge sa iei o masa foarte proaspata, pe baza de fructe de mare si peste, la Ferma de midii din Dalboka. Iar daca iti place golful, oferta este variata in zona si, din cate am auzit, statisface si cele mai inalte standarde.
DSCN6376
DSC_0026
Nu este un loc unde veti gasi cluburi si prea multe terase, insa este un loc unde te poti relaxa in voie.
DSC_0131
DSC_0276
DSCN7531
DSCN7044
DSCN6348
DSC_0123
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s