Cappadocia din balon

Cappadocia este unul dintre cele mai potrivite locuri din lume unde sa zbori cu balonul pentru ca la picioare tale se intinde o lume aproape ireala. Tuful vulcanic, care acopera intreaga regiune, s-a modelat in forme care mai de care mai ciudate.

La fata locului gasesti o serie intreaga de firme care ofera astfel de zboruri. De obicei hotelul la care esti cazat iti poate recomanda una sau alta dintre acestea. Depinde de tine ce alegi, precum si sa verifici daca au cele necesare pentru a zbura.

Ca sa zbori cu balonul trebuie sa te trezesti foarte dimineata. Sunt organizate doua zboruri pe zi unul la rasaritul soarelui, iar celaltat vreo ora si jumatate mai tarziu. Se recomanda sa-l luati pe cel de la rasarit pentru care este mai sigur pentru ca vantul este mai linistit. Pe acesta l-am luat si noi.

cappadocia (166)

cappadocia (170)

cappadocia (1777)

Nacela balonului poate fi mai mare (in jur de 20 de persoane) sau  mai mica (10-15 persoane). Noi am zburat cu o nacela mare pentru ca la primul zbor se folosesc de obicei nacele mari. Era impartita in 4 compartimente pentru pasageri si unul pentru pilot. Am fost in jur de 16 persoane si a fost ok pentru ca am avut suficient loc.

Costul unui zbor se situeaza undeva intre 120-160 euro si, in medie, dureaza vreo ora si un sfert.

cappadocia (178)

cappadocia (173)

cappadocia (254)

cappadocia (399)

cappadocia (504)

cappadocia (276)

cappadocia (270)

cappadocia (281)

cappadocia (299)

cappadocia (288)

Balonul poate zbura si foarte jos, dar si foarte sus asa ca este perfect pentru a vedea intreaga zona.

cappadocia (329)

cappadocia (238)

cappadocia (333)

cappadocia (392)

cappadocia (373)

cappadocia (345)

cappadocia (347)

cappadocia (359)

cappadocia (360)

cappadocia (1778)

cappadocia (1783)

Zborul a fost foarte lin, iar vantul -singurul care ar putea ridica probleme- a fost linistit. Singura parte a zborului pentru care ai nevoie de instructiuni speciale este aterizarea. In cazul nostru insa nici aterizarea nu a pus vreo problema.

cappadocia (1781)

cappadocia (387)

 

cappadocia (506)

cappadocia (509)

In cinstea primului zbor cu balonul executat vreodata -undeva in Franta – la finalul zborului esti servit cu sampanie. Dupa specificul locului, in fiecare pahar de sampanie a fost adaugat suc de cirese. Foarte buna! Ce este drept a fost prima data cand la ora 7 dimineata beam sampanie.

cappadocia (516)

cappadocia (519)

 

Mi-a placut enorm zborul. A fost o experienta aparte si as repeta-o oricand!

11 gânduri despre &8222;Cappadocia din balon&8221;

  1. Salut! Zborul cu balonul a facut parte dintr-o excursie organizata? Poti sa imi dai mai multe detalii? Vreau neaparat sa incerc asta 🙂

    1. Salut! Nu i-as putea spune excursie organizata per se, dar in final vei face parte dintr-un grup care o sa zboare cu un anumit balon.

      Ideea este urmatoarea: exista foarte multe firme (ex. rainbow ballons, lions travel, kappadokia ballons, universal , turca, etc) care se ocupa de zboruri cu balonul in zona; pentru a contracta una dintre ele poti sa (i)mergi direct la punctele lor de vanzare sau (ii)vezi pe net ori (iii)poti vorbi cu cei de la hotelul unde vei sta sa te ajute; prima varianta este cea de urmat daca vrei sa negociezi pretul; toate firmele te ridica si te lasa de la/la hotelul unde esti cazat; pretul include micul dejun, dar nu te astepta la cine stie ce.

      Noi am mers pe varianta sa vorbim cu hotelul deoarece vroiam si o recomandare pentru o firma care are mai putini turisti in nacela si, in consecinta, mai mult spatiu pentru fotografii.

      Pentru zbor fi pregatit sa te trezesti foarte foarte dimineata(ceva gen ora 4) pentru ca drumul pana la locul decolarii dureaza ceva si balonul decoleaza inainte de rasaritul soarelui. Exista si zboruri de seara, dar sunt mai putine si mai scumpe.

      Te sfatuiesc sa iti rezervi un loc chiar de la inceputul excursiei pentru ca in zilele in care bate vantul baloanele nu zboara. Procedand asa te asiguri ca macar intr-una din zilele in care vei fi acolo vei prinde un zbor.

      Intr-adevar nu este o experienta de ratat.

    1. Da, transportul de la si inapoi la hotel, precum si micul dejun sunt incluse in pret. Probabil ca preturile sunt negociabile, dar noi nu am incercat sa negociem pentru ca totul a fost discutat prin intermediul hotelului. Oricum nu cred ca ar fi o diferenta semnificativa la pret.

    2. Este inclus transportul. De asemenea, în funcție de companie, este inclus un mic dejun mai mult sau mai puțin consistent. Prețul se negociază. Noi am reușit să obținem 100 euro de fiecare dată (am zburat de două ori, în doi ani diferiți).

      1. Ce zbor ati luat? Daca l-ati platit 100 euro pentru primul zbor atunci pretul este foarte bun. Daca este vorba despre cel de-al doilea al fiecarei zile, cam acesta este pretul obisnuit.

      2. Prima dată am zburat cu Turca, o companie cotată mai jos, deși nu mi s-a părut deloc. Mi s-a oferit din start prețul de 100 euro.
        Al doilea zbor a fost cu Atmosfer. Aici lipseau centurile de siguranță dar ca plus menționez că micul dejun a fost peste cel de la Turca.
        În ambele cazuri am plecat dis de dimineață, cu primul zbor. Nici măcar n-am remarcat că ar fi fost mai multe etape. De obicei se pleacă la 5.45 – 6.00 și se aterizează la 7.00 – 7.30. Mai sunt zboruri răzlețe de seară, exclusiviste, la preț foarte mare. Oricum, zborul cu balonul în Cappadocia este o experiență incredibilă.

  2. Excelent! Mi-ar placea si mie sa incerc asemenea adrenalina la mare inaltime. 🙂 La aterizare despre ce instructiuni ar fi vorba?? Sa te faci cat mai mic in nacela sau sa te agati de sfori pt. a simti mai usor impactul cu pamantul?!… 🙂 Glumesc, desigur!

Lasă un comentariu